Vendepunktet – Prosjekt slanking, oppstart 97kg

Jeg skriver dette mest for å gi meg selv et spark i ræva, jeg gikk på vekta i går kveld og innså at her må noe gjøres, ingen flere unnskyldninger, grep må tas.

På det tyngste jeg noengang har veid veide jeg rett rundt 100kg, dette var et par år tilbake og den gang greide jeg å ta meg sammen og etter en lengre periode med trening 3 ganger i uka og et bedre kosthold var jeg nede i ca 90kg, målet mitt var 85kg før jeg skulle gifte meg i August i år.

Sent i våres dro jeg på meg en ganske hissig lungebetennelse som gjorde at jeg mistet treningsrutinen min totalt, når jeg da endelig ble frisk igjen så fikk jeg beskjed om at det var nedbemanning på jobben, noe som gjorde at jeg måtte finne meg en ny jobb, noe jeg gjorde ganske raskt, men det ga meg likevel mye annet å tenke på en få trent. Så kom bryllup og bryllupsreise.

Bryllupsreisen har nok «skylden» for vekten jeg har i dag, to uker med god mat til alle måltider gjorde at jeg la på meg ca 3 kg, bare på disse to ukene. Jeg tenkte jo som mange gjør at bryllupsreise opplever man bare en gang i livet, så hvorfor ikke nyte det fullt ut? Problemet er bare at jeg fortsatte spisevanene når jeg kom hjem, sukkertrangen var tilbake og sjokolade smakte plutselig godt igjen.

DSC_0117Legger ved et bilde av vekta sånn den er i dag, 7 kg opp på røft regnet 8 mnd, litt under en kg i mnd er kanskje ikke så mye, men om det fortsetter sånn setter jeg ny vektrekord over nyttår.

For å sette ting litt i perspektiv så var totalvekta mi når jeg var i millitæret i 2002 i området av 75-80kg, dog med langt mindre muskelmasse en jeg har i dag.

logoJeg har meldt meg inn i Valhall treningssenter som ligger rett borti veien for der jeg jobber nå. Planen er trening der minst tre dager i uken, dette har jeg greid tidligere så det burde ikke være noe problem.

Dette vil på ingen måte bli noen hysterisk slankeblogg, men jeg vil oppdatere med jevne mellomrom, mest for meg selv, men også for de som skulle ha interesse av å lese dette.

Målet er 85kg innen 01.06.14, dette mener jeg er realistisk å få til, det utgjør 2kg pr måned, så det gir lite rom for feilsteg. Men jeg er skrudd sammen sånn at enten satser jeg 100% eller så satser jeg ikke i det hele tatt.

Rapport vil komme rundt den 1. i hver måned frem til da.