Batterigrep og Blits

Handlet førjulsgave til meg selv, batterigrep (Canon BG-E8) og blits (Metz 44 AF-1) til Canon kamera mitt.

U-CN-BG-E8-0100002265Batterigrepet kjøpte jeg fordi jeg ofte går tom før strøm når jeg traver rundt på biltreff og banedager, så da er det ok å slippe å drasse på ekstra batteri i lomma eller hele kamerabaggen.

Batterigrepet er bolton på kamera mitt og det følger med mulighet for å bruke vanlige AA batterier, noe som er praktisk om man ikke har tilgang på lader. Jeg kommer til å bruke det med to standard canon batterier.

Kamera føles tyngre og litt mer klumpete med denne montert, naturlig nok, men fordelen overveier ulempen i dette tilfellet.

metz_44_af1Blitsen er av typen Metz og jeg har lest en del gode kritikker av denne, prisen var ikke så ille så da var valget enkelt. Den tar 4 AA batterier og er derfor rimelig tung. Den monteres direkte på kamera og fungerer istedenfor originalblitsen.

Jeg har lekt litt med denne og får veldig gode resultater når man sammenligner med standard blitsen. Tar man mye bilder innendørs i dårlig belysning anbefales denne oppgraderingen på det varmeste.

Begge deler ble kjøpt hos komplett.no