På uvante veier – Elvann

Som nevnt tidligere har jeg startet å sykle et par tre ganger i uka, jeg merker at formen (og formene) blir bedre og kroppen orker mer. I går la jeg ut på min vante tur til Hakadal verk, men når jeg kom dit merket jeg at kroppen hadde mye mer å gå på, pluss det faktum at det var sol og 24 grader hjalp jo også.

kart_elvannSå jeg satt kursen oppover, mot nordmarka. Et stykke unna hakadal verk finner jeg et skilt «Elvann 5km» og at man skulle følge blå merking. Så bestemte meg for at dit skal jeg.

Som kjent er det nesten umulig å dra på tur i nordmarka uten å komme seg opp dit først, så den første timen var stort sett bare oppoverbakke, underlaget varierte fra grusvei til våt myr til trange stier. Jeg måtte bære/gå med sykkelen mye av veien. Kroppen så ved flere anledninger stopp når det nærmet seg toppen, men hadde bestemt meg for å til Elvann skulle jeg. Så etter en kort pause med inntak av vann bar det videre.

avstand_elvannRuten jeg fulgte kan du ser på kartet over. Som man kan se av kartet gikk jeg fra ca 150 høydemeter til over 400 før jeg nådde toppen.

Grunnen for at jeg har tatt en noe annen rute hjem var at jeg tok en titt på kartet, var ikke veldig gira på å ta samme tunge vei ned igjen, jeg innså etterhvert at blå merking var for skigåere, om vintern.. Jeg oppdager at det går en grusvein på andre siden av elvann, så jeg tok meg frem til den og tok grusveien ned igjen.

Som det kommer frem av grafen under ser man at jeg brukte nesten en time på å komme meg opp og bare 10 minutter ned igjen den værste kneika.

hastighet_elvann

Tok noen bilder på turen: