Tur til Transilvania – Bran Slott

For en måneds tid tilbake var jeg på en workshop med vår IT avdeling i Romania, for å komme litt unna det daglige stresset i Bucarest hvor kontoret vårt ligger tok vi inn på et lite, men hyggelig hotell i nærheten av byen Bran i Transilvania. Transylvanian inn ligger i åssiden ovenfor Bran med utsikt over til Bran slott, de har hyggelige rom med god standard. Restauranten/Baren ligger i første ettasje og har en stor veranda med utsikt utover dalen.

20140925_125551På lørdagen etter en travle dager med møter og presentasjoner tok vi en pause og dro på sightseeing til Bran slott, for mange mer kjent som Draculas slott. Slottet ble bygget i 1211 og har en lang og spennende historie, anbefaler deg å lese mer om dette på slottets egen hjemmeside.

Slottet har ingen mørk kjeller hvor det står kister langs veggene, faktisk virket slottet lyst og hyggelig der det lå øverst på fjellsiden. Mye av grunnen for dette er at i senere tid er det pusset opp og har vært brukt som bolig av kongelige.

Hvis du liker gammel europeisk historie og fjell-landskap er Transilvania stedet for deg, Bran er en veldig koselig by og servicen er bra. Er du en stor vampyr fan vil du nok kanskje bli litt skuffet da slottet ikke ligner veldig på de historier som filmene fra Hollywood har foret oss med. Men som et historisk viktig landemerke er slottet et av de bedre jeg har besøkt.

Og mens du er i byen, ikke glem å prøve det lokale røde ølet. Det sies at det inneholder blod.

Bilder er tatt av Adrian Catu